Loading...
DT Projecten & Trainingen 2018-02-17T14:46:07+00:00

Wat wij  ook kunnen aanbieden

Kennis overdracht

Belangrijk is dat de kennis op het gebied van maatkleding wordt doorgegeven. Steeds meer vakkennis op dit gebied gaat verloren omdat er te weinig werkzame kleermakers zijn waar studenten hun werkervaring kunnen op doen. Veel docenten komen ook niet meer uit het kleermakersvak. Door de vergrijzing zal het aantal gepensioneerde vakmensen alleen maar toenemen. Helaas zal hierdoor veel vakkennis op het gebied van maatkleding verloren gaan.

Het leerprogramma dat op de scholen wordt gegeven is erg veranderd in de loop der jaren. De MTS voor mode en kleding bestaat niet meer. Deze opleiding is overgegaan in ROC, waarbij het zelfstandig leren voorop staat. Lesuren over praktijk en patroontekenen zijn sterk ingekort, waardoor leerlingen veel minder technisch opgeleid zijn. Maakte men vroeger 4 colberts en pantalons in een leerjaar dan zijn het er nu nog maar 1 of 2. Helaas is ook de studie-richting heren maatkleding verdwenen, waardoor studenten examen doen in damesmode. De werkdruk onder de docenten is hoog en moeten op vele vlakken inzetbaar zijn. Door de hoge werkdruk vallen weer veel docenten uit.

Een oplossing voor het lesuitval op het voortgezet onderwijs is bijvoorbeeld het inhuren van tijdelijke externe mensen, zoals gastdocenten uit het vakgebied. Deze mensen zijn zeer gemotiveerd. Mede omdat zij niet fulltime voor de klas staan zien zij het als een leuke uitdaging en afwisseling op hun dagelijkse werkzaamheden.

Workshops

Op aanvraag kunnen er thema workshops worden gegeven, met nadruk op b.v. bepaalde technieken b.v: passen / pomp / vertekenen, binnenwerk en nog vele andere facetten op het gebied van heren maatkleding.

Gastdocent

Voor het reguliere onderwijs met een richting mode en kleding kunnen er projecten worden begeleid , les programma’s worden gemaakt en lessen worden gegeven. Diligence-Tailors werkt met de Rundschau methode.

Lesmateriaal

Voor midden en hoger beroeps onderwijs in de richting Mode & Kleding hebben wij patroonteken les-materiaal ontwikkeld.